Tudj meg többet rólunk!

dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó

dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó

Intézményvezető

Adorjánné Káldi Boglárka

Adorjánné Káldi Boglárka

Intézményvezető helyettes

Bokodi Erika

Bokodi Erika

Intézményvezető helyettes

Jászberényi Krisztina

Jászberényi Krisztina

Intézményvezető helyettes

Intézményünk története

33 évvel ezelőtt kezdődött. 33 év komoly idő, egy emberöltő. Akik abban az időben születtek, ma már gyermekeiket sétáltatják. Ismét új generáció indul a felnövekvés útján.

Egy intézmény született azokban az években Százhalombattán, pontosan 1985-ben. Még az előző rendszer politikai, társadalmi, gazdasági környezetében, de tartalmában már sok új gondolatot hordozva magában. Olyan városvezetés, iskolavezetőség, tantestület tette le az első téglákat mind fizikális, mind szakmai értelemben, amely következtében létrejövő szellemiség a mai napig meghatározza az immár 30 éve a város legnagyobb, az Érdi Tankerület egyik legnagyobb, viszont minden viszonylatban a legösszetettebb iskolájaként működő intézményünk mindennapjait, fejlődését.

Névadónk

Arany János

„Kincsesbányája és eligazítója mindenkinek, aki a magyar irodalomban utána következik.”
– Szörényi László –

Arany János 1817. március 2-án látta meg a napvilágot Nagyszalontán, Megyeri Sára és Arany György gyermekeként. Az idős házaspár egyetlen fiaként – nővére már férjnél volt ekkor – óvták mindentől gyenge testalkata miatt. Gyermekkoráról így ír később: ”A zsoltárokat, a biblia vonzóbb történeteit-emlékezetem meghaladó idő előtt, hallásból már elsajátítottam,- alig 3-4 éves koromban apám, ki értelmes, írástudó parasztember volt- hamuba írt betűkön megtaníta olvasni, úgyhogy mire iskolába adtak, (…), már nemcsak tökéletesen olvastam, de némi olvasottsággal is bírtam…