Cikkek rólunk

A HÍRTÜKÖRben megjelent cikkek rólunk

Hírtükör

Egészségnevelés mesterfokon: judo oktatás az SNI tagozat tanulói részére az Arany iskolában

2024-01-29 – Iskolánk többcélú összetett intézmény. Sok esetben számoltam már be az általános iskola híreiről vagy a gimnáziumi tagozat eredményeiről, újdonságairól.

Freedom jótékonysági koncert - Összefogás Alízért

2024-01-15 – Tizenharmadik alkalommal adott újévi koncertet a Freedom zenekar, ezúttal a Barátság Kulturális Központban január 12-én. 

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában

2024-11-25 – Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon „minden szinten, szinte minden” volt.

Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban

2023-10-09 – A diákok életében az egyik legizgalmasabb esemény az iskolakezdés napja, még ha néhányan nehezen is indulnak el a hosszú nyár után az iskolába.

Rejtelmek éjszakája az Arany Bálon

2023-05-30 – Elegánsan dekorált bálterem, színvonalas műsor, hideg-meleg változatos svédasztal, szülői süteményektől telített büfé, széles spektrumot kínáló italpult és maximális vendéglétszám jellemezte az ARANYKAPU ALAPÍTVÁNY immáron 16. alkalommal, a Szekeres Rendezvényközpontban megrendezett bálját.

Lengyel diákcsere program az Arany iskolában

2023-02-28 – Öt diák és két kísérő pedagógus képviselte iskolánkat a The Future is your Challenge új Erasmus+ projekt első diákcsere programján a II Liceum Ogólnokształcące im. Jana Matejki lengyel partneriskolában Siemianowicach Śląskich városában.

Arany Iskola tanévkezdés: Összefogásból jeles!

2022-09-06 – Intézményünk 870 tanulója bizony évről-évre koptatja a székeket, padokat, asztalokat, mert ezek a bútorok a mindennaposmunka, tanulás hozzátartozói. Egy-egy tanteremben 27-35 tanulónk tanul az év 10 hónapjában.

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...

2022-05-22 – Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Digitális evolúció

2021-03-26 – „A siker feltétele az, hogy alkalmazkodni tudjunk az új helyzethez.” Jeffrey Eugenides

Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja...azaz mindig voltak nagyot álmodók

2023-02-07 – A magyar kulturális értékekről nemcsak tanítottunk… mindenhol ott voltunk és olyan sokan jöttek hozzánk.

Felvételi

Az első nagy megmérettetés

2023-01-27 – Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Köszönetet kaptunk

Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája – KGYTK

Tehetségek szolgálatában

2019-06-11 – Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Kutató diákok

2019-04-17 – Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

Konferencia a tehetségsegítésről

2016-06-01 – Négy kollégámmal együtt részt vettünk a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) tehetségsegítő referenciaintézményi hálózat országos konferenciáján Dorogon május 27-én. Közülünk ketten – Deffentné Földvári Zsuzsanna és Gere László – tehetségsegítő pedagógusokként, hosszú évek támogató munkájának elismeréseként a nagy múltú verseny Mester és Tanítványa Díjoklevelében részesültek.

Aranyos sikerek a kutató diákok országos versenyén

2016-05-13 – Kiemelkedően szerepeltek a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjén, Budapesten május 9-én. Juhász Zsombor kiemelt első, Bolla Gádor első, Czirok Merse harmadik, Ágner Janka pedig második helyezést ért el kategóriájában.

Pályaorientáció

Ismét a Szegedi Tudósakadémián járt az Arany János Gimnázium biológus csapata

2022-04-13 – Az egykori Szegedi Tudósakadémia immáron Nemzeti Tudásképző Akadémia néven a covid19 betegséghullámai után másodszor nyitotta meg kapuit a középiskolás diákok előtt. 

PesTehetség Projekt

Tehetséggondozás: a másság védelme

2018-12-05 – Nemcsak az átlagosnál gyengébb, hanem a kiugróan jó képességű gyerekek is védelemre szorulnak. A jó gének mellett ugyanis a támogató környezetnek is meghatározó szerepe van abban, hogy egy-egy ígéretből kibontakozik-e a tehetség.

Városi műsor

Emlékeink élnek... Gondolatmorzsák

2017-11-01 – Nyílt levél az Arany János Általános Iskola és Gimnázium október 23-án bemutatott ünnepi előadás elismerésére.

Dráma

Pizsamában Meseországban

2017-10-02 – Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 3. a osztályos tanulói, a szülők és a tanító nénik különleges programmal emlékeztek 2017. szeptember 29-én a népmese napjára, amely egyben Benedek Elek, a nagy mesemondó, születésnapja is.

Környezetvédelem, konferencia

Felkészülnek Battán is a Föld leendő nagykövetei - klímavédelemre nevelés VR űrutazással

2022-04-24 – A százhalombattai Dunamenti Erőmű támogatásának köszönhetően 20 városi iskolás is részt vesz a nemzetközi SpaceBuzz projekt magyarországi kezdeményezésében.

A jövő hősei

2022-01-04 – A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata – akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

A természet kincs

2019-06-14 – Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Zölden jobb

2017-06-13 – Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 2-án.

Kiállítások

Aranyos TechCsajok

2022-10-24 – A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara október 11-én rendezte meg a TechCsajok elnevezésű pályaorientációs kiállítást.

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...

2022-05-22 – Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Űrutazáson voltunk

2022-05-09 – „Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is.”Antoine de Saint-Exupéry

Férfikórus

Vastaps az Arany férfikórusának

2017-05-26 – Óriási vastapsot és elismerést kapott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium férfikórusa a XXIII. Katona- és Bordalfesztiválon május 20-án Abasáron.

Arany minősítés

Arany minősítést kapott a Csipkebogyó énekegyüttese

2016-04-06 – A Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnázium Csipkebogyó énekegyüttese idén negyedik alkalommal vett részt a „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Verseny megyei fordulóján, Cegléden március 5-én. Arany minősítésekkel tértek vissza versenyzőink az Alföld kapujának nevezett településről.

Tudós Akadémia

Folyamatosan Okosodj!

2021-05-13 – Az előző lapszámban olvashattak a kedves Olvasók az „Okosodj” című weboldalról (okosodj.com), amely elsősorban a középiskolás tanulók érettségire történő egyéni felkészülését segíti, egyelőre természettudományos (biológia, kémia) és matematika tantárgyakból.

Akkreditált kiváló tehetségpont

Kavicslogo - mert Ökoiskola vagyunk

2021-06-14 – Ezt a tanévet is olyan lendülettel terveztük, mint az eddigieket, mert nem gondoltuk augusztusban, hogy lesz a pandémiának még 2. és 3. hulláma is. Lendületünk adódott a megszokásból és az idei 35. jubileumi tanévünk már előző tanévünkben is tervezett ötleteiből.

Akkreditált Kiváló Tehetségpont az Arany

2017-03-07 – A városi iskolák között elsőként, Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kapott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium Százhalombattán.

Szalagavató

Ilyen szalagavatóról álmodtak

2016-12-19 – Végy egy régi hagyományt, búcsúzó gimnazistákat és tanárokat, lázban égő lányokat álomszép ruhákban, a keringő lépéseitől aggódó elegáns, frakkos fiúkat, egy különleges műsort, segítőkész szervezőket, aprólékos részleteket…keverd össze a legalább 150 „összetevőt”, hagyd állni egy-két hónapot és kész is az elronthatatlan csoda….a tökéletes ünnep.

Gála műsorok

Szívből jövő előadás

2022-12-18 – Hagyományosan karácsonyi gálaműsort adtak elő a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium SNI Tagozata és Regionális Autista Központ diákjai december 16-án. Meghívták az iskola pedagógusait és diákjait, valamint a tagozatra járó gyerekek szüleit is az évzáró előadásukra. Az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester vett részt az ünnepségen.

Különleges előadás, rendkívüli díjátadó

2022-10-18 – A Csík Zenekar a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban folytatta Hungarikumnak számító népi hangszereket népszerűsítő országos programját. A rendezvényen Vezér Mihály polgármester átadta Kunos Tamás részére a Közösségért Díjat, amit a városban élő zenekari alapító tag elfoglaltsága miatt nem tudott átvenni a Battai Napokon.

Valódi arany

2016-06-09 – Jubieumi fogadással és ünnepi Aranygálával zárta harmincadik tanévét a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 8-án a BKK-ban. A vendégeket, köztük Sárközi Márta tankerület-igazgatót, Sinka László alpolgármestert, valamint Szekeres József egykori tanácselnököt és Mitták Ferenc nyugalmazott irodavezetőt dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó igazgató köszöntötte.

Dráma nap

Dráma minden szinten

2012-01-23 – A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói két félévben tanulnak drámaismereteket, és tudásukról vizsgaelőadáson adnak számot. Január 19-én a három hatodikos osztály összesen hat kis színdarabot mutatott be a BKK színpadán.

Hevesy megyei verseny

Negyedszázados a Hevesy György kémiaverseny

2014-04-01 – Huszonötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Természettudományi Társulat a Hevesy György Országos Kémia Versenyt, amelynek szervezésével Pest megyében a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumot bízták meg.

Nyílt napok

Ismét találkozhatunk: Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban

2021-10-01 – A hosszú karanténidőszak után ismét lehetséges a százhalombattai gimnázium mindennapi életébe történő bepillantás a nyílt napjaink alkalmával 2021 októberében.

Nyílt napok - digitálisan - az Arany Iskolában

2020-10-19 – Az élet nem állhat meg, a gyerekek nőnek, fejlődniük kell, ehhez iskolába kell járni és iskolába lehet járni. Ismét működnek az iskolák, ám minden egy kicsit más ebben a tanévben, hiszen alkalmazkodnunk kell a járványügyi előírásokhoz. A felvételi előtt álló negyedikes és nyolcadikos gyerekek tanulnak, küzdenek, hogy a központi felvételiket majd januárban minél jobban meg tudják írni, és minél jobb félévi bizonyítványt szerezzenek….

Pályázatok, eredmények, díjak

Kiváló tanulók és versenyeredmények

2022-06-25 – A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. „Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban” 13 diák részesült, „Tanulmányi Versenyekért Díjat” egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Battaiak országos sikere - várják a közönségszavazatokat

2021-06-03 – Első, második és harmadik helyezést ért el, illetve középdöntőbe jutott a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hét tanulója „Az én Széchenyim” rajzpályázaton.

Egészség

"Egészség és értelem, az élet két áldása." - (Menander)

2022-03-10 – Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium amellett, hogy tanulói egészségére figyel, mindig is fontosnak tartotta, hogy dolgozói számára biztosítsa az egészség megőrzéséhez fontos prevenciós lehetőségeket.

Egyéb

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...

2022-11-11 – …és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Arany Iskola tanévkezdés: Összefogásból jeles!

2022-09-06 – Intézményünk 870 tanulója bizony évről-évre koptatja a székeket, padokat, asztalokat, mert ezek a bútorok a mindennaposmunka, tanulás hozzátartozói. Egy-egy tanteremben 27-35 tanulónk tanul az év 10 hónapjában.

Digitális segítség

2022-03-31 – Nyolc darab, billentyűzettel és egérrel ellátott, Windows programmal telepített számítógépet, valamint monitort ajándékozott a MOL a százhalombattai Arany János iskola alsó tagozatának.

Digitális evolúció

2021-03-26 – „A siker feltétele az, hogy alkalmazkodni tudjunk az új helyzethez.” Jeffrey Eugenides

Értékteremtés az Arany Iskolában

2021-03-22 – Minden év februárjától március végéig iskolánkban az alsó tagozaton a vendégvárásé, a készülődésé a főszerep. Nagy izgalommal készülünk a leendő első osztályosok és szüleik fogadására, a nekik szóló programokra, intézményünk alsó tagozatán folyó sokrétű munka bemutatására.

Emelt szintű biológia képzés az Aranyban

2021-02-15 – A felvételi jelentkezések izgalmas, feszültségekkel teli idejét éljük ezekben a hetekben, napokban. Hová is irányítsuk tehetséges vagy kevésbé tehetséges gyermekeinket, tanítványainkat.

A nyelvtanulás az egyik legjobb befektetés az életben

2021-02-02 – Az Arany János Iskolában 14 éve indult a nyelvi előkészítő osztály a gimnáziumi tagozaton, alapozva a fenti idézetre, célunk a tanulók idegen nyelvi kompetenciáinak erősítése volt.

Aranyos percek

2020-03-09 – Idén is vendégül látták a város nagycsoportos óvodásait a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban március elején, a névadó születésnapjára emlékező Arany-napok keretében.

Így látják a fiatalok - Európa székeiben

2020-01-13 – A megyei majd az országos magyar vetélkedőt megnyerve, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12. b osztálya képviselte az országot Strasbourgban az Európai Parlament és az Euroscola program által szervezett, vetélkedővel és interaktív feladatokkal tarkított találkozón, amelyen 28 ország több mint 500 diákja vett részt december 3-tól 6-ig. Élményeikről Honfi Balázs számolt be a Hírtükör olvasóinak.

Digitális szabadulószoba és webkonferencia

2019-10-21 – Digitális szabadulószobát készített a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium az október 10-12-i Erasmus Napokra. Az #erasmusdays című virtuális rendezvényhez világszerte több ezer szervezet és iskola csatlakozott, hogy megossza az Erasmus+ projektekben szerzett tapasztalatait.

"Kalandos" szombat

2019-10-03 – A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban már hagyomány, hogy kétévente „Arany Kaland”-ot szerveznek a szülői munkaközösség tagjai a diákok számára. A szervezés ez alkalommal is már augusztusban elkezdődött, amikor az intézményi rendezvényterv elkészült.

Kalandozások kultúrán innen és túl

2019-08-27 – Ez a nyár is eseménydúsan telt a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai számára. Öten vettek részt egy-két hetes nemzetközi továbbképzésen az Erasmus+ “Kalandozások kultúrán innen és túl” projektben résztvevők közül Írországban, Olaszországban, Franciaországban, Cipruson, illetve Angliában. A lezárt tanévben két kolléga már járt skóciai, illetve olaszországi továbbképzésen, ketten pedig az éppen kezdődő tanévben készülnek Görögországba, illetve Angliába.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói

2019-06-14 – Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.