Kedves Gyerekek, kedves Kollégák!

A félévzárás utáni időszakban minden évben az igazgató helyettesekkel bemegyünk néhány osztályba és értékeljük az ott tanuló diákok félévi munkáját. Az idei évben most ezt rádión keresztül teszem meg, így minden tagozat teljesítményét értékelhetem. Megtehetem ezt, azért mert nagyon egyértelmű a változás tendenciája minden tagozaton: ez pedig a javulás.

Az iskola össz átlaga 89%, azaz 4, 5-ös eredmény. Ez nagyon jó átlag. EEbből
az alsó tagozat: 94%,  4,7
felső tagozat: 87%, 4,4
kisgimnázium: 96%, 4,8
felső gimnázium: 91%, 4,6
SNI:  82%, 4,1

minden tagozat  2%-os javítást produkált a tavalyi félévhez képest.

Intézményi magatartás: 92,5%, 4,6
Intézményi szorgalom:91%, 4.6
ezek az átlagok az eddigieknek megfelelőek.

Túl vagyunk a COVID megpróbáltatásain, lassan el is felejtjük és ezek a szép eredmények arról tanúskodnak, hogy még nagyobb erővel, akarattal álltatok hozzá a tanuláshoz. Persze néhányan közületek (16 fő) nem teljesítették az egyes tantárgyi követelményeket, nekik feltétlenül javítaniuk kell! Viszont 130 kitűnő tanulónk lett. Nekik és mindenkinek, aki úgy érzi, hogy magához képest megállta a helyét, szívből gratulálok!

Köszönöm a tanulásba fektetett munkátokat, gratulálok a akaratotokhoz, szorgalmatokhoz. Ilyen szorgalommal haladjatok tovább. Magatartásotokkal 1-2 renitens tanulón kívül nem volt nagyobb probléma, bízom abban, hogy a 2. félévben még ennyi gond sem lesz. Figyeljetek egymásra, segítsétek abban egymást, hogy a jó utat megtaláljátok.

Rengeteg hasznos és emlékezetes program is volt az előző félévben, melyekkel az iskola nemcsak tanulnivalót jelentett számotokra, hanem még érdekesebbé tette a tudomány és az osztályközösség világát, akár játékosan, vagy kirándulássokkal esetleg szórakozással.

Köszönöm az első félév eredményeihez vezető sok munkát, energiát pedagógusaitoknak, kollégáimnak, akik legyőzve az energiaválság miatti megszorításokat, a minden eddiginél nagyobb helyhiányt, és sztrájkolások közben saját közösségüket is képviselve, ilyen szép eredményekre ösztönöztek Benneteket. Kiemelem a DÖK vezetőségének idén is nagyon jól tervezett, szervezett programjait, melyek mentén hatalmas szorgalommal és odaadással végzik feladataikat. Köszönöm Nektek DÖK-ösök, köztük pedig a hangosítók munkáját is nagyra becsülöm és köszönöm.

És máris a 2. félév 4. hetében vagyunk! Félévkezdéskor azonnal jött a 4. és 8. évfolyam Központi felvételije, melyet jó eredménnyel írtatok meg magyarból. A matematika már nem lett ilyen szép eredményű, de kinek, mire lesz elég.

Jelenleg a továbbtanuláshoz szükséges adminisztráció zajlik, majd jönnek a szóbeli vizsgák. Mindenkinek sok sikert kívánok!

Miközben hónapok óta készültetek a Farsangra, melyet az elmúlt hétvégén rendeztünk tagozatonként meg, nagy sikerrel. Tele örömmel, vidámsággal. Gratulálok a 8. osztályosok Palotásához, melyet mindhárom osztály rengeteg munkával tanult meg és nagy lelkesedéssel és nagy sikerrel, elegánsan adott elő! Köszönöm az osztályfőnököknek a koordinációt, szervezést és Lengyel Bonita egykori tanítványunknak a tánc betanítását. Persze nem hagyhatom ki az diák színjátszó csoportunk kis csapatunk vidám farsangi színdarabját, melyet Solti Gyöngyi tanárnő írt és tanított be. Köszönöm nagyon!

Tegnap ismét a DÖK szervezésében emlékeztünk meg a Valentin napról: pirosba, rózsaszínbe öltözött mindenki, és „szív küldi szívnek szívesen és talán szerelemmel, de biztosan szeretettel” – ez lehetett volna a nap mottója. Jól sikerült, szuper volt, szép emlék marad. Köszönjük a DÖK-nek a szervezést!

… és telnek a napok, hetek és azt vesszük észre, hogy mindjárt tanév vége lesz! Addig azonban még rengeteg feladat vár ránk: az Arany Projektnap, a kompetencia mérések, amelyen most a 4-11. évfolyamig minden osztály részt vesz, az osztályozó vizsgák, kis érettségik, Arany Gála, osztálykirándulások, ballagások, és vége… a tanévzáró ünnepéllyel. Persze még azután érettségiznek végzős 12 osztályosaink, akiknek kitartást, sok szorgalmat kívánok a tanuláshoz, sok sikert a vizsgákhoz!

Kívánom, hogy legalább ilyen szép eredményekkel zárjuk a tanév végét! Ehhez sok szorgalmat, energiát, sikereket és még több örömet és mosolyt kívánok Mindenkinek!

  1. 02. 15.

                                                                                   Horváthné dr. Hidegh Anikó
intézményvezető