– avagy kisállatok tettek látogatást az alsó és az eltérő tantervű tagozaton.

A COVID miatt néhány évig szünetelt, de idén újra megnyitottuk kapuinkat a kis háziállatkák előtt. Október elején, két héten át, külön beosztás szerint vállalták a felső és gimnazista diákjaink bemutató foglalkozások tartását, melyre saját kis kedvenceiket vitték be az alsósoknak, illetve az eltérő tagozaton tanuló diákoknak. Volt itt mindenféle jószág: rövid lábú kutya; hosszú lábú kutya; nagyon szőrös kutya; kevésbé hosszú bundájú eb; vérszomjasnak hitt harcikutya, aki azonnal lekenyerezhető volt; jámbor gyerekek kedvence-kutya; cicák és macsekok; tengerimalacok és hangyák; hullámos papagájok, görögteknős és leopárdgekkó, szóval felvonult az
egész állatsereglet.

A visszajelzések alapján nagy sikere volt mind a piciknél, mind a nagyoknál. A felsősök lázasan készültek előadásokkal, prezentációkkal, színezőkkel, kvízekkel, és még sok-sok feladattal, és természetesen a jutalmak sem maradtak el egy-egy jó megoldásért cukorkák formájában. A picik pedig csillogó szemekkel és rengeteg kérdéssel, érdeklődéssel hálálták meg az előadásokat. A foglalkozások fő célja a felelős állattartásra, az állatokról való gondoskodásra és törődésre való figyelemfelhívás volt.

A visszajelzések alapján nagy sikere volt mind a piciknél, mind a nagyoknál. A felsősök lázasan készültek előadásokkal, prezentációkkal, színezőkkel, kvízekkel, és még sok-sok feladattal, és természetesen a jutalmak sem maradtak el egy-egy jó megoldásért cukorkák formájában. A picik pedig csillogó szemekkel és rengeteg kérdéssel, érdeklődéssel hálálták meg az előadásokat. A foglalkozások fő célja a felelős állattartásra, az állatokról való gondoskodásra és törődésre való figyelem.

Köszönjük szépen az alsós és eltérő tantervű tagozatos tanítónéniknek, hogy lehetővé tették nekünk ezeket az órákat, és természetesen a szülőknek is, akik vállalták az állatok szállítását!

Szalontai Szilvia (szervező)
felsős természettudományi munkaközösség

További képek az alábbi linken nézhetők meg:
állatok világnapja előadások