Május 21-24 között az iskola SNI tagozatának Aut 5-7-8. d osztálya Őriszentpéterre utazott 4 nap 3 éjszakára a Harmatfű Természetiskola szálláshelyre, melynek fenntartója az Őrségi Nemzeti Park.

Kedden reggel nagy izgalommal találkozott 8 diák és 2 pedagógus és szüleik a százhalombattai vasútállomáson. Tömegközlekedéssel utaztunk Őriszentpéterre. Budapestről intercityivel utaztunk tovább. Kényelmes vonattal haladtunk a cél felé. 13.00 óra után, némi késéssel megérkeztünk a várva várt hely vasútállomására, ahol a Nemzeti Park munkatársai Anna és Eszter fogadott bennünket nagy szeretettel. Majd egy jóleső sétával érkeztünk a Natura 2000 Látogatóközpontba, ahol végig néztük Anna és Eszter kalauzolásával az Őrség, mint tájegység jellegzetességeit, állat és növényvilágát. Ismeretet szereztünk, mi is az a szer, siketfajd, hányféle elnevezése lehet az almának. A csomagok szállításában édesapa segített nekünk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Második nap Rezgő nyár tanösvényen mentünk végig, tanultunk a fákról, növényekről, gombákról részletesen. Mindennap étteremben ettünk finom, és számunkra nagyon ízletes, legjobban szeretett ételeket. Általában mindent megettünk. 😊

Harmadik nap 10 km-es túrán vettünk részt, Pityerszerre látogattunk. Izgalmas kalandokban volt részünk. Anna az erdei pocsolyákból kifogott ebihalat, foltos gőtét, sárga hasú unkát. Csodálkozva néztük ügyességét. Pityerszeren érdekes, ritka állatokat láttunk: bölényt, przewalski lovat. Magával ragadott bennünket a táj szépsége, a házak gyönyörűsége, a nyugalom. Íjászkodtunk, népi gyerekjátékokat próbáltunk ki. Hazafelé a buszról egy hatalmas szarvasra lettünk figyelmesek. Este dupla szivárvány látványa tárult elénk.

Minden este volt bátorságpróba, amelyek érdekesek és izgalmasak voltak számunkra. Sajnos az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, de mi nagyon jól éreztük magunkat!

Hazautazásunkkor Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumot látogattuk meg.  Göcseji és zalai házakkal ismerkedhettünk meg.

Köszönjük támogatóinknak: Aranykapu Alapítvány támogatását, mely nagyban hozzájárult a négy nap sikeréhez. A szülőknek, akik bíznak a pedagógusokban. A csomagok szállításáért, ami megkönnyíti az utazásainkat. KÖSZÖNJÜK!

Bátkiné Raffai Ágnes, osztályfőnök