2022. szeptember 28-án, a 7. c osztályos tanulók izgatottan gyülekeztek a százhalombattai vasútállomáson. Nagyon szerencsések voltunk, hiszen lehetőségünk nyílt arra, hogy részt vegyünk egy 3 napos őszi Erzsébet táboron, Zánkán.

A hosszú vonatút után leszálltunk a zánkai vasútállomáson, ahonnan Dottó szállított fel bennünket a tábor helyszínére. Regisztráció és karszalagok felvétele után első utunk az ebédlőbe vezetett, ahol finom ebéddel vártak Minket.

Ebéd után elfoglaltuk a szálláshelyeinket, kipakoltunk, felhúztuk az ágyneműinket, majd egy rövid szusszanás után nekivágtunk az aznapi programjainknak. Kalandparkba, és egy nagyon szórakoztató bemutatóra vittük a gyerekeket, ahol három kiképzett kutyus és oktatóik előadását néztük meg.

A vidám bemutató után ellátogattunk a haditechnikai parkba, majd a bőséges vacsora után szusszantunk egyet a szálláshelyünkön. Az estének még nem lett vége, hiszen a közösségi térben még lehetőségünk volt játszani, illetve ezen az estén a Kávészünet nevezetű együttes is szórakoztatott bennünket a fergeteges koncertjével.

Kissé fáradtan tértünk vissza a szobáinkba, ahol a gyerekek még megbeszélték az nap izgalmait, és előkerültek a kártyák, társasjátékok is. Kellemes fáradtsággal tértünk végül nyugovóra.

Másnap reggel szemerkélő esőre ébredtünk, de ez semmitől nem vette el a kedvünket. A korai reggeli után Csapatépítő foglalkozásra és Digitális kalandozásra vittük a gyerekeket. A program végére jól meg is éheztünk. A finom ebéd és némi pihenő után a gyerekek kipróbálhatták az íjászkodást, majd Dottóval lemerészkedtünk a Balaton partjára. Nyakig sárosan tértünk vissza a szállásra.

Az este első felét a klubhelyiségben töltöttük, ahol csocsóztunk, léghokiztunk, pingpongoztunk…stb. 20 órai kezdettel pedig egy fergeteges Disco party-n vettünk részt!

A hazaút reggelén még ettünk egy finom reggelit, megkaptuk az útravaló csomagunkat, majd az összepakolás után elindultunk hazafelé.

Reméljük, hogy sok szép élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak a gyerekek az együtt eltöltött 3 nap alatt!

Molnárné Kálmán Tünde, Gáspárné Boácz Margit