Rendkívül sok feladatól és még több élménytől volt gazdag az Arany Iskola a farsangi héten. Minezekből kijutott tanulóknak és tanáraiknak, de még a partneri körnek is (szülők és támogatók) egyaránt.

A farsangi nyitótáncra, a palotásra 8. osztályosaink már novembertől készültek. Mindhárom osztály és hozzájuk csatlakozva az SNI tagozat végzősei is nagy szorgalommal és fegyelmezetten tanulták meg a hagyományos tánc lépéseit. A főpróba előtt már a város Fő terén megrendezett tél-búcsúztatáson is kipróbálhatták a diákok, milyen is nagy közönség előtt előadni a táncot. Az első igazi „megmérettetés” volt talán a legizgalmasabb, melyet a főpróbán éltek át a táncosok, hiszen szüleik előtt mutatták be csodaszép ruhákban, elegánsan a megtanult táncot. A Kosárlabda Csarnok tágas küzdőtere kiváló lehetőséget biztosított a hagyományos nyitótánc előadásához. A szülők fogadására és a fotózások megfelelő hátteréhez csodaszép élő virágkapu várta a táncosokat és meghívottjaikat.

Még ugyanezen a napon jöttek bennünket meglátogatni a nagycsoportos óvodások és szüleik, akikkel egy kedves, a farsangra és persze az iskolára is hangolódó délutánt töltöttünk el.

A hét utolsó munkanapja a farsang napja volt az iskolában. A tornateremben az alsó tagozat, SNI tagozat, majd délutántól pedig a felsősök mutatták be ötletes jelmezeiket, csoportos vicces és vidám osztálytáncaikat. Természetesen minden esetben a palotás és a gimnáziumi színjátszókör farsangi színdarabja nyitotta meg a tagozatok karneválját.

Mindeközben a pedagógusok, az Aranykapu Alapítvány és a Szülői Munkaközösség, valamint támogató partnereink a hétvégi báltermet és a bál programjait készítették elő és szervezték. A bál a „zöld” szín minden jelentését képviselte: maga a színvilág, a környezetvédelmi tudatosság, az üdeség és a könnyedség jelentése is jelen volt. Minden évfolyam (1-12.) készített a bálozóknak „zöld portékákat”, melyek között mini növények, leporellók, fali díszek, asztali díszek, pasztellképek és sok más egyéb is szerepelt, melyekben mind benne volt a környezetvédelmi tudatosság. A dekoráció is könnyed, üde zöld színekben tündökölt és mindenki kellemes estéjét vigyázta a bál névadója a „zöld tündér”. A vacsora, a zene, az Arany Iskolás tanulók és tanáraik sokszínű műsorszámai is emelték az est kiváló színvonalát. A maximálisan megtelt Rendezvényközpont résztvevői a tombolahúzás után is fergeteges hangulatban folytatták hajnalig a táncos mulatságot.

Ezúton köszönöm minden szervezőnek és rendezőnek a sok munkát, az összes támogatónak a segítségét. Az idei bálunk bevételének nagy részét az iskolaudvarunk hátsó, kicsi részének zöldítésére, ligetesítésére szánjuk. Nagy szükség van minden udvarrészünk rendbe hozatalára, hiszen az óraközi szüneteket, a napközis és tanulószobai idők egy részét az iskola 881 tanulója közül sokan kint töltik az udvaron.

Horváthné dr. Hidegh Anikó
igazgató