Rendhagyó irodalom órán vehettek részt az 1.b osztályosok szeptember 27-én. A közelgő Magyar Népmese Napja alkalmából ellátogathattak a városi gyermekkönyvtárba.

Nagy izgalommal készülődtek, hiszen az egész napos tanulás után nagyon várták ezt a kis kikapcsolódást. Sok tanuló már jó ismerősként lépett be az épületbe, de többen még csak első alkalommal, nagy kíváncsisággal nézelődtek. László Anikó néni szeretettel fogadta a lelkes nebulókat, akik párnákon ülve figyelmesen hallgatták a szavait. Egy rövid beszélgetés után bele is kezdett a mesébe… A történet egy szegény emberről és az őt rászedni próbáló ördögről szólt. Persze, ahogy az egy jó meséhez illik, a gonosz ördög nem tudta becsapni a szegény embert, ráadásul még pórul is járt. A mese után a falakat körbe vevő plakátokat nézték meg a gyerekek, amelyek közülük ügyesen választották ki a történethez illőt.

Végül elmerülhettek a könyvek „tengerében”. Nagy örömmel vették kezükbe a már ismerős, de a számukra új kiadványokat is. Lelkesen mutatták egymásnak „felfedezéseiket”, vagy elmélyülten játszottak a barátságos kuckóban.

Élményekkel telve indultunk vissza az iskolába. A rövid séta közben többször hallottam – nagy örömömre – ezt a mondatot: „Én anyáékkal biztosan eljövök még ide!”

Az 1.b osztály, Hajnalka néni és Edit néni