A 11.A és 10.A osztály francia nyelvet tanuló diákjainak lehetőségük nyílt ellátogatni az Uránia Filmszínházba és megtekinteni a Victor Hugo regénye alapján készült francia nyelvű Notre Dame de Paris előadást. Nagyon érdekes volt végignézni egy teljes francia anyanyelvű előadást, a színészek nagyon tehetségesek voltak, hihetetlen színpadi látványt és játékot mutattak be, mindössze öten! Váltogatva a szerepeket és jelmezeket, a majdnem 2 órás előadás alatt esélyünk sem volt unatkozni.

Nagyon jó volt nyelvtanulás szempontjából is, muszáj volt koncentrálni és lépést tartani az eseményekkel, hogy érthessük teljes terjedelmében az előadást. A színészek még különböző francia akcentusokat is belecsempésztek a műsorba, így azt külön érdekes volt felfedezni. Mindig nagy élmény ellátogatni a színházba, de egy pár éve tanult idegen nyelven végignézni egy ilyen sokrétű és nívós előadást egy ilyen kis társulattól, mégis egyedi élmény.

Jövőre ismét idelátogat a társulat és akkor A kis herceg című előadást lehet majd megtekinteni, amire természetesen ismét szívesen megyünk.

Vasileiou Sofia 11.A