A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 2024. február 22-én idén már második alkalommal nyitotta meg aranykapuit az iskolánk iránt érdeklődő leendő első osztályos gyermekek és szüleik előtt. Az érkező vendégeinket 4.évfolyamos tanulóink fogadták nagy szeretettel, tisztelettel és izgalommal.

A Csodás iskolatáska eseményünk kezdetén Dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta a leendő elsős osztályfőnököket, majd ezt követően Bokodi Erika igazgatóhelyettes ismertette a programot.

Ezúttal a gyerekek birtokba vettek néhány tantermet is. Guszmann-né Rutai Krisztina (a leendő 1.b osztályfőnöke) Aranyos magyaros foglalkozásával várta tantermében a kíváncsi tekintetű nagycsoportos ovisokat. A gyerekek nagyon ügyesen használták a varázsnyelvet, érdekes állatszobrokká változtak, távcsöves játékot játszottak, mondókáztak, s végül még egy igazi iskolatáskát is megpakoltak, amit nagyon izgalmasnak találtak. Mindenki kapott egy papír iskolatáskát, amelyet elkészítve nagy örömmel várunk vissza egy kiállításra.

Kövesi Balázs (a leendő 1.a osztályfőnöke) Ének-ritmus foglalkozással készült a leendő első osztályosoknak, mely beszélgetéssel kezdődött. A gyerekek bájos őszinteséggel meséltek arról, hogy miért várják az iskolát. Ezt követően ritmustapsolós játékban volt részük, majd több, óvodában tanult éneket is elénekeltek, eljátszottak, csodás kézihangszerekkel zenéltek, s végül még síkbábokkal is foglalkoztak a kicsik.

Idén is óriási élményt adott a gyerekeknek Novozánszkiné Babják Bernadett Digi-Zümi programja. Miután Betti nénivel játékos feladatokon keresztül megbeszélték az irányokat, a kicsik nagyon ügyesen programozták a mosolygós robotméhecskéket.

Mindeközben Kedvesné Kürti Virág pszichopedagógus osztotta meg a szülőkkel az óvoda-iskola átmeneti időszakban gyakran felmerülő kérdésekhez kapcsolódó jótanácsait.

Az előadás második felében Bokodi Erika igazgatóhelyettes ismertette, s mutatta be iskolánk alsó tagozatának felépítését, programjait. Ezt követően Dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó igazgatónő átfogó képet adott a szülőknek az intézmény egész rendszerét, működését illetően, melynek váza az iskolánk mindennapjait meghatározó családias, szeretetteljes légkör. Zárásként a szülők feltehették kérdéseiket vezetőinknek, pedagógusainknak – akár négyszemközt is.

A visszajelzések alapján csodás délutánt töltöttünk együtt: a szülők sok hasznos információval gazdagodtak, a kicsik pedig már izgatottan várják az újabb találkozást velünk, s még nagyobb lelkesedéssel várják az iskolakezdést.

Eseménysorozatunk 2024. március 7-én folytatódik 16:30-tól „Tavaszi Zsongás-Bongás” címmel. Arany erőpróbánk jelmondata: „Vedd le a szép utcai cipődet, húzd fel a kényelmes tornacipődet!”  Nagy szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket s gyermekeiket!

Rónainé Bodnár Judit, tanító