Nyomkeresés a Kossuth téren avagy Nemzeti Örökségünk Program az Arany Iskolában

 

2022. november 30-án a 7.a és a 7.c osztályok közel 50 tanulója indult a reggeli vonattal Budapestre osztályfőnökeik és osztályfőnök helyetteseik kíséretében.

Az úti cél a Parlamentet körülölelő Kossuth tér, ahol egy játékos nyomozás várt a tanulókra. Egy térkép segítségével kellett megtalálniuk a téren és környékén bejelölt nevezetes emlékhelyeket, szobrokat. De nem volt elég rájuk lelni, hanem bizony a feladatlapban megkapott leírásokkal is párba kellett őket állítaniuk.

Nem is volt ez olyan egyszerű feladat! Az öt fős csapatoknak ügyesen kellett térképet olvasni,  közlekedni a rakparton, be kellett lesni az elkerített részek mögé, sőt még a metró aluljáróban is éberen kellett figyelni, de nem hiányozhatott a történelem tudás vagy a Google ügyes használatának ismerete sem.

Ám végül kipirult arcokkal, lefagyott kezekkel, szuper fényképekkel, új ismeretekkel és hatalmas ÉLMÉNYEKKEL térhettünk haza.

Molnárné Kálmán Tünde, Gáspárné Boácz Margit, Balla Noémi, Éberl Klára ezúton köszönik a kapcsolattartó szervezést Káldi Boglárka intézményvezető helyettesnek.