A hagyományainknak megfelelően szeptember első péntekjén az ötödik évfolyam számára közösségépítő programot szerveztünk, hogy elősegítsük az alsó tagozatból felső tagozatba történő zökkenőmentes átállást, valamint, hogy az újonnan kialakult osztályközösségek számára megteremtsük a kohéziót.

Az első feladat egy osztálycímer megtervezése volt, amelyet a menetlevél hátuljára készítettek a csapatok. Ezután következett a tánctanulás az iskolaudvaron, melyhez alsós, felsős osztályok is csatlakozhattak, így fergeteges, lendületes hangulat alakult ki. Még a szomszédságban a csarnokot építő szakembereknek is jobban ment a munka.

Ezután a város különböző pontjain kalandoztak az osztályok. A főtéri kutatómunka után tippmix, totó és kirakós feladatokban tesztelhették tudásukat a diákjaink. Majd a képfelismerő után a sportparkban bizonyíthatták rátermettségüket kosárra dobásban és közös táncban, amely olyan jó hangulatúra sikeredett, hogy alig akarták abbahagyni a kisdiákjaink.

Az utolsó előtti állomáson Activity-ben mérték össze erejüket az osztályok, végül az iskola portáján kellett megszerezni a menetlevél végére a pontot érő kódot.

A jó hangulat és a változatos feladatok igazi közösségé kovácsolták az osztályokat. Ezúton is köszönet illeti a DÖK – tagokat és a segítőket, mert közreműködésükkel valódi élményt ajándékoztak az évfolyam tanulói számára, amelyre biztosan szívesen gondolnak vissza később is.

                                                                                              Molnár Georgina
                                                                                            5.a osztályfőnök