A <19 Formáld a világod! Szabadfogású Számítógép Verseny felhívásra beérkezett mintegy 300 alkotás közül szakmai zsűri választotta ki a 12 nyertes pályaművet a 2022-es versenyen. Mivel a verseny lényege a formálás szabadsága, a 19 éven aluli fiatalok alkotásai között található stop-motion animáció, okos eszköz és számítógépes játék dallaimaiból kreált zenemű is.

A nyertes alkotások megtekinthetőek itt: www.formaldavilagod.hu. Idén is bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri. A C3 Alapítvány idén 20. alkalommal szervezte meg a versenyt.
A nyertes alkotásokat bemutató interaktív kiállítás 2023. január 25-ig megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galériában.

A díjazott alkotások között van Szabó Sznjezsana [14] HALLOWEEN SPECIAL remekműve.

A halloween történet sokakban horrorisztikus, sötét képeket idéz, amelyet az az animáció leginkább egy cyberpunk technológiával áthatott, sámánisztikus robot mitológia világba terel tovább, ahol a manga hatások, képregényesztétika és a jól adagolt dramaturgia leköti a néző figyelmét. A hang, a mozgás, az egységes képi világ profi alkotót sejtet, a történet vége felé pozicionált vicces fordulatok jólesően mutatják, hogy még ebben a gépi – földalatti misztikus világban is képesek együttműködni az érző lények.