Idén 66, 7. és 8. osztályos, diák jutott be a XXXIV. Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny Pest vármegyei fordulójába. 35 éve szervezzük ezt a versenyt.

„A diák csillogó szemmel mesélte, hogy milyen jól szervezett verseny volt …… Köszönöm a gondoskodást!” Jó volt olvasni a kedves szavakat, amit egy szentendrei kolléganő írt le.

A lelkes és tudatos szervező csapatunk  mellett fantasztikus dolog látni a városi támogatottságot. Az apró ajándékokkal teli asztalnak nagyon örültek a gyerekek. Igen, a körülmények is azt sugallták, hogy komolyan veszik itt őket, hogy megtisztelő bejutni erre az egyáltalán nem könnyű versenyre. Jókedvvel egy versenyen? Minket igazol, hogy megéri.

Büszke vagyok az iskolánkra (egyetlen vidéki iskola), arra, hogy kezdetektől itt szervezheti a Magyar Természettudományi Társulat biztonsággal a versenyt és arra, hogy a környék iskoláinak kémia tanárai szívesen jönnek hozzánk ezalkalomból dolgozatokat javítani.

Mi így is támogatjuk a tehetséget. Az állandósággal és a magas színvonallal, nem is beszélve a kémia tantárgy megerősítéséről.

A zsűri a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium és a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola legügyesebb diákjait jutalmazta.

Adorjánné Káldi Boglárka versenyfelelős