Intézményünk 870 tanulója bizony évről-évre koptatja a székeket, padokat, asztalokat, mert ezek a bútorok a mindennapos munka, tanulás hozzátartozói. Egy-egy tanteremben 27-35 tanulónk tanul az év 10 hónapjában. Egy idő után ezek a bútorok már inkább csak mesélni tudnak, mint „szolgálni”. Több közülük a pince zegzugaiban köt ki és a selejtezésre vár.

Azonban a diákok továbbra is jönnek, tanulnak, használják a fel-felújított „maradékokat”.
Az idei tanév még el sem kezdődött, amikor felajánlást kaptunk fenntartónktól, hogy az egyik érdi iskola új épületbe költöztetése miatt, onnan három tanteremnyi tanulói bútor és szinte új táblák átvehetők. Ezzel egyidőben – kedves, figyelmes szülői jelzésre – egy diósdi alapítványi iskolától 110 fő diáknak elegendő bútort és szekrényeket kapott az Aranykapu Alapítványon keresztül az iskola. Mindennek nagyon örültünk bár „csatolmányként” jöttek a további, azonnal megoldandó feladatok: bútorszállítás Százhalombattára, bútorok fel- és lepakolása, régi bútorok lehordása a pincébe.

A mai világban számtalan kommunikációs csatorna áll a rendelkezésre, így gyorsan értesítettük partneri közösségeinket: szülőket, kollégákat, jelenlegi és egykori diákjainkat, és ismerőseinket. Így két nap leforgása alatt a mintegy 200 tanuló számára szállított régi-új bútorok a helyükre kerültek! Szülők és egykori tanítvány ajánlottak fel teherautókat, azok vezetését, továbbá nagy számban a Szülői Munkaközösség és az Alapítvány tagjai jelezték, hogy szívesen segítenek Érden, Diósdon, Százhalombattán pakolni a bútorokat. Kollegáink, diákjaink, ismerőseink, nyugdíjas kollegáink – tehát sok mindenki, akinek „Aranyos” kötődése van – mind itt volt és pakolt: újakat fel a termekbe, régieket le a pincébe. Amely tantermekbe nem kerültek be ez alkalommal bútorok, ott a meglevő padokból, székekből történő átválogatás során minden tanterem bútorzata egységesítve lett, azaz egyforma székek és padok lettek kiválogatva.

Festések terén is kaptunk szülői, kollegiális és tanulói segítséget. A fenntartó által vásárolt festékekkel öt osztály szülői közössége fogott össze és festette, mázolta, színezte és rajzolta át gyermekeik második otthonát jelentő tantermeket.

Az Arany Iskola nagy közössége – mint már oly sokszor – ismét megmutatta egyik erősségét, ami az összefogásban rejlik. Így indulhatott rendezett, egységes tantermi bútorzattal, több terem átfestésével, csinosításával az Arany Iskola 2022-23-as tanéve. A rendezett környezet ereje hiszem, hogy nagy hatással van tanulóink neveltségi szintjére. KÖSZÖNET MINDENKINEK, aki részt vett iskolánk belső tereinek rendezésében, szépítésében.

 

Horváthné dr. Hidegh Anikó
intézményvezető