Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium SNI tagozatán az informatika szakkör ebben az évben a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány versenyének szellemében telt.

A feladatokat a gyerekek e-mailben kapták meg, számítógépen oldották meg és küldték vissza a verseny szervezőinek szintén elektronikus levélben.

A feladványok nem voltak egyszerűek, de érdekesek és tanulságosak voltak. Próbára tette a diákok szövegszerkesztői tudását, sokat dolgoztak a Paint programmal és programozták az Imagine logo teknőcét is.

Nem maradhatott el az internetes keresés sem, ahol nem csak kép, szöveg után kellett kutatni, de vonat- és buszmenetrend alapján kellett megtervezni egy utazást is a költségekkel együtt. Tudásukról pedig a hetedikes tanulók Tatán adtak számot a döntőn, ahova az országból mindenfelől érkeztetek diákok. A verseny után színes program várta a résztvevőket: kisvonatozással, fagylaltozással várták az eredményhirdetést.

Az egész éves munka meghozta gyümölcsét: Pogács Martin az első, Fábián Ferenc pedig a harmadik helyezett díját hozhatta el. Nyolcadikosainkat döntő híján pontszámaik alapján értékelték – így lett a versenyben első Kiss Vanessza, Tézsla Zsolt pedig a második helyezett. Gratulálunk nekik!