Hagyományainkhoz híven idén is csatlakoztunk a Hulladékkommandó civil szervezethez a víz világnapja alkalmából, hogy segítsünk megtisztítani városunk vízpartjait a felelőtlenül szétszórt, nem oda illő szeméttől, így 2023.03.25-én, szombaton reggel közel 40 fős diáksereggel és néhány önkéntes szülővel támadást indítottunk a vízparton eldobált hulladékok ellen.

Még az időjárás is kegyes volt hozzánk, és a hajnali eső sem tántorított el minket egy jó hangulatú társadalmi munkától, melynek végén megkaptuk a jól megérdemelt jutalmunkat: a vízpart szépségét; a jó levegőn eltöltött időt és élményeket; a csodálatos ébredező tavaszi természetet; na meg a zsíros kenyeret hagymával és pirospaprikával 😊!

A 4-5 órás kitartó gyűjtögetésünk eredménye kb. 50 zsák szemét, illetve a zsákba nem rakható tárgyak, mint például rozzant műanyagszékek; szőnyegek; ágymatracok; ketrecek; műanyag virágcserepek; horgászbotok; és ki tudja még, milyen „kreatív” eszközök! Ezeket a SZÁKOM Kft. emberei szállítják majd el a megfelelő helyekre, ezt ezúton is köszönjük szépen! Szintén hálával tartozunk a Hulladékkommandónak, hogy megszervezték ezt a mozgalmat ismét, biztosították a kesztyűket, zsákokat és a túra végén nem engedték, hogy étlen-szomjan térjünk haza!

A gyerekek visszajelzése abszolút pozitív volt, és remélhetőleg ugyanilyen sikere lesz a következő ilyen megmozdulásunknak is. Reméljük, a mellékelt képek is elegendő bizonyítékul szolgálnak.

Legközelebb is várunk mindenkit sok szeretettel!

Szalontai Szilvia
(szervező pedagógus)

Köszönjük az esemény megörökítését Tápai Mónikának!