Minden év őszén kerül megrendezésre a KÓDOLÁS HETE programsorozat, mely egy nemzetközi esemény. Célja, hogy a kódolás nagyobb figyelmet kapjon, a diákok nagyobb betekintést nyerjenek a programozás rejtelmeibe.

A Micro:bit botorkálás program keretében iskolánkban 4 héten keresztül 10 darab Micro:bit segítségével játszva tanulhatnak programozni, animációkat készíteni diákjaink.

Az elmúlt tanévben jelentkeztem erre a programra. Nagyon vártuk, hogy megérkezzenek a kis robotok.

A BBC Micro:bit egy gyufásdoboz méretű programozható panel, beépített szenzorokkal, LED-mátrix kijelzővel, ki/bemeneti csatlakozókkal. Egyszerűen használható, grafikus programnyelv segítségével is. A kijelzőt tudjuk manipulálni, alkalmazásokat készíthetünk, rádiófrekvencián kommunikálni is tudnak egymással. A programozása a gépben, makecode.microbit.org oldalon történik, majd a Micro:bitre töltve használhatjuk is. A blokkokat fogd, és vidd módszerrel húzzuk a programozói felületre. A szimulátor segítségével azonnal látjuk, hogy mit is csinálunk.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek nagyon élvezik, szeretik ezt a fajta programozást. Szívesen próbálkoznak, találnak ki új animációkat.

Égtájak
Ezzel az egyszerű programmal döntésre, az égtájaknak megfelelően nyilat rajzol a kijelzőre.

Robot
Indításkor üdvözöl minket a robot, majd integet.

 

Százhalombatta, 2018. 10. 16.                                             Novozánszkiné Babják Bernadett