Az elmúlt hetekben új kifejezéseket, új tevékenységeket tanultunk meg. Tantermen kívüli, digitális munkarend, virtuális osztályterem… És igen, húsvét hétfőn az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 1.a osztályának közösségi oldalán a kicsik első online locsolkodása is megtörtént.

Bizonyára nem így tervezték ennek a kedves húsvéti hagyománynak a megtartását az osztályközösségünk tagjai. De ahogyan a tavaszi szünet előtti otthoni „tanítási órákon” példásan helytálltak, úgy az ünnepi hangulat megteremtésében is nagyon kreatívak voltak a gyerekek. Természetesen, az őket segítő szülők is igyekeztek támogatni a kicsiket.

Videófelvételek készültek az ünneplőbe öltözött fiúkról, akik a napppaliban vagy a kertben néztek csillogó szemmel a kamerába, és volt olyan kisdiák is, aki locsolóverset költött az apukájával. Csodás hímes tojásokat készítettek a lányok, és nagy mosollyal köszönték meg társaiknak az üzeneteket.

Nem az igazi, nem így az igazi, nem így szoktuk, nem ez a természetes!

Mindannyian ezeket a gondolatokat fogalmaztuk meg. Az egymás iránt érzett szeretet, a „Hiányoztok!” megható érzése azonban sugárzott minden felvételről. Bízunk benne, hogy a kis csapatunk először és utoljára töltötte így a húsvéti ünnepeket. Reméljük, jövőre minden „szép Virágszál” valós harmatcseppek édes-mézes illatát érezheti majd.

Addig is, nézzük az 1.a-sok húsvét hétfőn készült képeit! Köszönjük a szülők segítségét!

Itt a tavasz, virágidő,
Már csak eső kéne,
Hadd locsoljak helyette is,
Színed elé lépve.
Ne szomorkodj, szép Virágszál,
Íme, itt a harmat,
Édes-mézes minden cseppje,
Illatozzék Rajtad!”

(Írta: Vidóczy Marci és apukája)

Minárovits Gáborné osztályfőnök