2019. november 19-ére meghívást kaptunk Paksra osztálytársunk, Peti apukájának munkahelyére, BIS Hungary Kft telephelyére. Látogatásunk helyszínére kisbusszal utaztunk, melyet a cég biztosított számunkra.

Az utazási idő szempillantás alatt eltelt. Útközben gyönyörködhettünk az ősz csodálatos színeiben, a verőfényes napsütésben.

Izgatottan vártak bennünket az ott dolgozók. Zoli bácsi egész nap kalauzolt minket az üzem épületében. Először lepakoltunk az étkezőben, ahol terített asztal várt bennünket pogácsával, gyümölcstállal és üdítőitallal. A frissítő elfogyasztása után kezdődött a kaland.  Az üzem területén első állomásként bepillantást nyerhettünk a szigetelőanyagok szabásába, varrásába. Majd ezután lifttel való közlekedés után megnézhettük a targonca működését az udvaron. Itt még zenekart is alkothattunk, az alumínium csöveken dobolhattunk. Bent az üzemben kézi targoncával dolgoztunk. Átvittük a nehéz dobozokat egyik helyről a másikra. Az üzemben ezután a nehéz munka után, az itt folyó munkafolyamatokat tekinthettük meg. Megismerkedhettünk élhajlító, -peremező, -hengerítő,-darabológéppel. A fő attrakció, hogy csoportokban készíthettünk mindannyian a megadott mintadarabokból egy igazán fiús dolgot, pajzsot. Szegecseltünk, fúrtunk, összeállítottunk. Természetesen a dolgozók segítségével, közreműködésükkel. Igazi csapatmunkában!

A „nehéz fizikai” munka után meglepetésben volt részünk: megérkezett a pizza ebéd, melyet a fáradságos munka után, mindenki jó étvággyal elfogyasztott.

Hálásan köszönjük a lehetőséget, az élményekben, munkában gazdag napot és nem utolsósorban az ajándékot!

További sok sikert és jó egészséget kívánunk az üzem összes munkatársának!