Szilasi Dániel 6/B osztályos tanuló nyerte a január 15-én, Fonyódon megrendezett terepkerékpáros (ún. cyclo-cross) szakág Országos Bajnokságát U13-as kategóriában. A bajnoki címig egy hosszú, de annál eredményesebb cross szezon vezetett, mely során a szakág ötszörös felnőtt magyar bajnoka, Búr Zsolt segítette felkészülését.

Dani 2022. október 1-e óta 16 db cross versenyen vett részt, ebből tizenkétszer győzni tudott, kétszer lett második és kétszer negyedik! Győzelmeinek felét olyan külföldi versenyeken szerezte, ami a hazainál sokkal nehezebb ellenfeleket és pályákat tartogatott. Sokszor tengelyig érő sárban, másutt hóban kellett küzdeniük.

A téli iskolai szünet során két elsőséget kaparintott meg a szakág otthonának számító Belgiumban, ahová a magyar válogatottal utazhatott ki. Saját futamain kívül aktív szerepet vállalt a világkupán résztvevő junior (U19-es korú) csapattársának asszisztálásában, az ún. rajt/cél területen segítette a versenyzőt. Mindeközben a világkupák logisztikáját és rendszerét testközelből megismerhette és gyakorolhatta az angol nyelvet is.

Szakmailag a szezon legnagyobb sikerének számított, hogy sikerült legyőznie a korcsoportjában egész Európában legerősebbnek számító cseheket még novemberben, egy Cseh Kupa forduló során Chynov-ban. Két fordulót megnyert a Szlovák Kupában is, így az elmúlt 100 nap során összesen 4 országban állhatott a dobogó legfelső fokára.

A 2023. június 3-án, Zalaegerszegen megrendezésre kerülő Mountain Bike Diákolimpián Szilasi Dániel 6. b osztályos tanulónk elnyerte a Magyarország „A” kategóriás Mountain Bike Diákolimpia Bajnoka címet!
Szívből gratulálunk neki!