Az elmúlt tanévben két alkalommal dolgoztak közösen az SNI tagozat 5-6-7.d tanulócsoportjának diákjai és a 3.a osztályosok. Informatikai eszközöket és programokat használtak, közben helyesírási tudásukat és logikus gondolkodásukat is fejlesztették.

Az első találkozáskor a kisebbek megmutatták, hogy hogyan kell Dobble kártyajátékot szerkeszteni. A helyesírási szójegyzék szavait diktálták egymásnak, gépelték a program felhasználói felületére, majd Tamás bácsi (Malmarits Tamás – Köszönjük!) segítségével nyomtatták is a saját készítésű fejlesztő játékot.

A tanév utolsó hetében Scottie, a kis robot csatlakozott a társasághoz. A munka során a programozásé, az algoritmikus gondolkodásé volt a főszerep, hiszen a Scottie Go! interaktív, fejlesztő játék közös használatát gyakoroltuk.

A csoportok pedagógusaiként örömmel láttuk, hogy a gyerekek nagy-nagy türelemmel, példásan tudnak együtt tevékenykedni. A harmadikosok kitartóan, figyelemmel próbálták átadni ismereteiket sajátos nevelési igényű társaiknak. A nagyfiúk pedig, először kissé bátortalanul, majd a segítő, elfogadó környezetben egyre nyitottabban és lelkesebben fogadták be az új ismereteket. Büszkék vagyunk tanítványinkra, akik a szép bizonyítványaik mellé türelemből és segítőkészségből is jeles értékelést érdemelnek.

                                                                               Tanító nénik