Nagy örömünkre szolgál, hogy már az idei tanévtől bevezethettük a robotika oktatását iskolánkban.  A Bee-bot padlórobot után újabb robotika készletekkel bővült az eszközparkunk.

Japán legnagyobb taneszköz forgalmazójának saját gondozásában kialakított robotikaeszközkészlet legfiatalabb tagját tudjuk alkalmazni, ami már óvodás kortól kezdve hatékonyan használható.

A készlet egymásra épülő tematikájával segíti az algoritmikus gondolkodás, a robotépítés, és programozás alapos elsajátítását. A logikai feladványok sokrétűen segítik a későbbi munkát. Matematikai-, logikai-, kombinációs alapkészségeket fejlesztő feladatok mellett a térlátást is fejlesztik. A robotépítés különböző építőelemekből, kockákból, fogaskerekekből áll, melyet programozható téglával, elemtartóval, motorokkal, szenzorokkal, ledekkel lehet programozhatóvá tenni. A megépített robotok szoftver segítségével programozhatóak, a program elkészítése után USB-n keresztül a robot programozható agyába küldhetőek. Számtalan lehetőséget kínál, variálható; színes, izgalmas robotok létrehozását teszi lehetővé.

Ennek kapcsán 3 alkalommal „Iskolába hívogató” előkészítő foglalkozásokat tartottunk óvodásoknak, melyekre március 7-én, 28-án és április 4-én került sor.

Novozánszkiné Babják Bernadett
informatika tanító